Irány Brno!

Az egyik hétvégén úgy döntöttünk, hogy elmegyünk Brno-ba, ami Csehország második legnagyobb városa, sok-sok látnivalóval és érdekességgel.

Az első úticél a főtéren lévő, mintegy hat méter magas (érdekes kinézetű) szobor volt, amit úgy ismerhetünk, mint az asztrológiai óra. A neve kissé megtévesztő lehet, ugyanis ez nem több egy szimpla óránál, az időt a felső részek forgásából lehet kiolvasni. Ami külön érdekessége még, hogy minden nap pontban 11 órakor az óra oldalán lévő egyik lyukból kigurul egy üveggolyó, amelyet a szerencsések hazavihetnek szuvenírként.


Utunk ezután az Old Town Hall-hoz vezetett, amely a 13. században épült. Belépőjegy ellenében fel lehet menni a toronyba, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra.





Az ablakból már láttuk is a következő állomást: Szent Péter és- Pál Katedrális.









Szobor söröskorsókból. Elvégre Csehországban vagyunk!



Vegetable market


Brno Underground -Szent Jakab Osszárium
Brno központjában elég nagy föld alatti alagútrendszer van kiépítve, amelyet megnyitottak a látogatók részére, és a túrák során meg lehet ismerkedni Brno történetével.
Eredetileg a föld alatti labirintust szerettük volna megnézni, viszont a túra túl későn ért volna véget, így ezt választottuk helyette, ahova nem volt szükség idegenvezetőre. Ez Európa második legnagyobb osszáriuma (a legnagyobb Párizsban van), amely körülbelül a 17. században épület. Mintegy 50 ezer ember maradványai találhatóak itt, akik többek között a harminc éves háborúban, Brno svéd megszállásának idején és a kolera járvány időszakában haltak meg.





Megjegyzések

  1. De durva ez a koponyás rész! Fura lehet ilyet látni, én nem is tudtam eddig, mi az az osszárium (vagy hogy egyáltalán vannak ilyenek). =o És az a tű alakú szoborszerűség micsoda? Úgy áll ott, mint a halál, valami nagyon modern kivitelezésben (viszont ha az csak egy beszélő masina, ami felvilágosít a történelemről, játsszuk azt, hogy nem kérdeztem semmit).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Furcsa érzés is volt belegondolni, hogy ez a rengeteg koponya körülöttem valaha mind egy-egy ugyanolyan átlagos emberhez tartozott, mint én, és most pedig gyakorlatilag egy kiállítás részei. Annak igazából semmilyen funkciója nem volt, ahogy észrevettem, szerintem szimplán csak dekoráció. :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések