Aarhus

Nem rég eltöltöttem egy hosszú hétvégét Dániában. Az első úticél Aarhus volt, ami Dánia második legnagyobb városa, és jelenleg Európa kulturális fővárosa is. Kissé izgultam az út előtt, ugyanis életemben először ültem repülőre, ráadásul mindezt egyedül, viszont minden zökkenőmentes volt és a kilátás egyszerűen gyönyörű a magasból.


Első nap voltunk az Old Town-ban (Den Gamle By), ami gyakorlatilag olyan, mint egy időutazás az elmúlt évszázadokban. Különböző korokra jellemző stílusban vannak megépítve, berendezve a házak, bemutatva, hogyan éltek a dánok akkoriban, milyen volt az óvoda, iskola, elektronikai bolt, sőt, egy-egy házban még korbeli ruhákba öltözött emberek tevékenykedtek, sütit sütöttek, kötögettek, satöbbi. 




Magyar plakátot is találtunk.



Ami számomra nagyon érdekes volt, hogy van egy park (Deer park), ahol konkrétan szarvasok között sétálgathat az ember, egyáltalán nincsenek elkerítve, gyakorlatilag ott sétáltunk tőlük pár méterre.



Etetni is lehetett őket, így vittünk egy zacskó répát. Elég volt csupán elkezdeni kinyitni a táskánk, már rögtön észrevették, és tudták mi következik, el is kezdtek közeledni, utána pedig további csemege reményében követtek minket. (Volt, hogy konkrétan egy tucatnyian is.)


A tengerpart...szerencsére sikerült a naplementét is elcsípni. Gyönyörű volt.







Dán mindennapok.



Az egyik nagy kedvencem az Aros Művészeti Múzeum, nagyon érdekes és egyedi kiállítások voltak.


Ez például egy kéregetők tábláiból összeállított képgyűjtemény európai országokból. Ami rögtön feltűnt, hogy akad köztük jó pár magyar.




Belerondítottam a művészetbe.

Ez a tükörterem a "The 9 Spaces" kiállítás egyik terme  volt, ami az abszolút kedvencem volt mind közül.



Your Rainbow Panorama - ahol megcsodálható a város a szivárvány minden színében.


A sétálóutcák már karácsonyi fényekben pompáztak.


Churros - ez pedig isteni finom volt.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések